Matkaoppaasta Business naiseksi - Anita Kalergis luotsaa Finnish Business Councelia

Teksti: Tiina Kontra

Tammikuussa Dubain Lakesissa pelattiin mölkkyä. Koko perheelle tarkoitetut mölkynpeluuharjoitukset olivat lajissaan ensimmäiset ja suksee oli suuri.

Tapahtuman järjesti Finnish Business Council. Yksi tapahtuman taustavaikuttajista on puheenjohtaja Anita Kalergis.

Mölkyn tietävät kaikki, mutta mikä on Finnish Business Council?

–Finnish Business Council eli FBC toimii siltana Suomen ja Yhdistyneiden Arabiemiraattien välillä. Palvelemme maassa toimivia suomalaisia yrityksiä, yrittäjiä ja työssäkäyviä yksityishenkilöitä sekä maahan pyrkiviä suomalaisia yrityksiä, Anita Kalergis tiivistää. FBC:n tarkoituksena on välittää tietoa, auttaa maahan etabloitumisessa sekä tukea vientiä. –Ja yleisesti ottaen ylläpitää Suomi-kuvaa.

Anita Kalergis liittyi FBC:n toimintaan mukaan vuosi sitten. –Kokemus on ollut hyvin mielenkiintoinen ja innoittava. Meillä on kasassa hieno porukka, osaamista monelta eri alalta ja tuntemusta maasta, Kalergis iloitsee.

Hän on asunut ulkomailla jo vuosia. –Lähdin aikoinani matkaoppaaksi. Kreikassa rakastuin, menin naimisiin ja sain kaksi tytärtä. Meillä oli mieheni kanssa oma yritys, valmistimme ja myimme rakennustarvikkeita. 13 vuoden jälkeen palasin takaisin Suomeen perheyrityksen, erikoispainotalon palvelukseen. Myöhemmin siirryin töihin amerikkalaiseen terveysteknologiayritykseen ja vastasin muun muassa diabetes-tarvikkeiden myynnistä.

Kolmisen vuotta sitten Anita Kalergis muutti Arabiemiraatteihin –Toimin ensin business-konsulttina Broadfolio-nimisessä yrityksessä ja sittemmin myyntipäällikönä Grandlundin palveluksessa. Suomalainen Granlund tuo maahan IT-ratkaisua, joka auttaa säästämään rakennusten energiakustannuksissa, kertoo Kalergis.

Mitä kauemmin maailmalla pyörii, sitä hienompaan arvoon Suomi ja suomalaiset asiat nousevat.–Jokainen maa, jossa olen asunut, on nyt tavallaan osa minua. –Kun asuimme Kreikassa, tyttäreni kävivät paikallista Suomi-koulua. Koulu oli todella tärkeä tyttöjen suomen kielen kannalta. He pääsivät leikkimään ja laulamaan suomalaisia leikkejä ja juhlimaan suomalaisia juhlia. Suomi-koulu oli myös minulle tärkeä paikka tavata ”suomalaisia siskoja” ja jakaa ulkomailla asumisen iloja ja suruja heidän kanssaan. Voin siis sanoa, että Suomi-koulussa tehdään tärkeää työtä monellakin tavalla!

Fakta

Finnish Business Council

Tällä hetkellä n. 30 yritysjäsentä, joista suurin osa on maassa toimivia suomalaisyrityksiä, sekä n. 60 henkilöjäsentä.

Toimintaa pyöritetään vapaaehtoispohjalta.

Toimii Dubai Chamberin alaisuudessa, ja tekee yhteistyötä Suomen keskuskauppakamarin kanssa. Muiden Pohjoismaiden business councilien kanssa järjestetään kerran kuussa mm. sun downer –verkostoitumistilaisuuksia.

Yksi tärkeimmistä tehtävistä on vahvistaa ulkoministeriön/suurlähetystön, Business Finlandin (entinen FinPro) ja FBC:n välistä yhteistyötä sekä välittää tietoa verkostolle ja jäsenistölle; esimerkiksi informoida jäseniä messutapahtumista, yritysdelegaatioista sekä välittää kutsuja jäsenille hyödyllisiin tapahtumiin.

Joulukuussa FBC järjesti suurlähetystön kanssa yhdessä Suomi 100 –juhlat ja helmikuussa keskustelutilaisuuden, jossa päävieraana oli Alexander Stubb.

Jos kiinnostuit FBC:n toiminnasta, ota yhteys admin@fbcuae.fi